LinkedIn Reklamları

LinkedIn, 200’ün üzerinde ülkede 259 milyon kişinin kullandığı, Türkiye’de ciddi anlamda popüler bir “iş” sosyal ağıdır. Çalışma mantığı Facebook reklamlarına benzeyen LinkedIn reklamları aracılığıyla profesyonel bir kitleye kolayca ulaşabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

HEMEN BAŞVUR

LinkedIn Reklam Türleri Nelerdir?

LinkedIn, dünya çapında 400 milyondan fazla üyesi bulunan, Türkiye’de de popülerliğini artıran “profesyonel” bir sosyal mecradır. 2013 yılında dünyada en hızlı büyümeyi Türkiye’de yaşadığını açıklayan LinkedIn, yine aynı yıl Türkçe versiyonunu çıkardığını ve reklam faaliyetlerine başladığını duyurmuştur.

LinkedIn'de reklam türleri: 

Metin Reklamları: Ulaşmak istediğiniz hedef kitleyi kendiniz belirlersiniz ve tıpkı Google Ads reklamları gibi tıklama başına ödeme yaparsınız. 

Sponsorlu Reklamlar: Şirket sayfanızda paylaştığınız bir içeriği ön plana çıkarma ya da yeni içerikler oluşturma şansına sahip olduğunuz bu reklam türüyle, kapsamlı hedefleme seçenekleriyle en doğru hedef kitleye ulaşabilirsiniz. 

LinkedIn reklamları aracılığıyla, reklamlarınızı LinkedIn Kullanmanın Avantajları'nı bilen, profesyonel bir hedef kitleyle paylaşma şansı elde edersiniz. 

 

LinkedIn Reklamları Nerede Görüntülenir?

LinkedIn reklamları, Anasayfa, Profil Sayfası, Grup Sayfaları, Gelen Kutusu ve Arama Sonuç sayfası gibi alanlarda görüntülenir.

Tıklama başı maliyet ve reklamveren açık arttırmasına göre işleyen bir sistemle çalışan LinkedIn reklamları sahip olduğu değerli hedef kitlesi nedeniyle Google ve Facebook’a göre daha yüksek bütçeli reklam kampanyaları için uygundur. 

LinkedIn Reklamları Kimler Tarafından Görüntülenir?

LinkedIn reklamları hedef kitlenize uygun LinkedIn üyelerine gösterilir. Reklamınızı görüntülemeye uygun yani hedef kitlenize uygun üyelerin alanını daraltmak için bir ilanın hedefini belirlemek gereklidir. Hedefleme seçenekleri; İş Ünvanı, Sektör, Ülke, Yaş, Cinsiyet ve Kıdem olarak sıralanır.

LinkedIn reklamları ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen bize ulaşın. Ekip arkadaşlarımız sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyacaktır.