Dalaman Eğitim Semineri

Dalaman ATM Airport tarafından düzenlenen internet reklamcılığı eğitiminde AdresGezgini Kurucu Ortağı Dr. Bora Mocan, Genel Müdürü Mahir Sümer ve Sosyal Medya Yöneticisi Işıl Yılmaz Dalamanlı turizmciler ile buluştu. Turizmde internet reklamcılığının öneminden ve doğru reklam stratejilerinin nasıl oluşturulacağından bahseden AdresGezgini yetkilileri gün boyu turizmcilerin sosyal medya ve dijital pazarlamala ile ilgili sorularını yanıtladı.

Sosyal Medya Yöneticimiz Işıl Yılmaz, internet reklamcılığı seminerinde “Dijital İletişim Çağında Pazarlama” ve “Turizmde Sosyal Medya Uygulamaları” başlıklı iki sunum gerçekleştirdi.

“Dijital İletişim Çağında Pazarlama” sunumunda internetin yıllara göre kullanıcı sayısındaki artıştan ve bu dönem içinde tüketici davranışlarındaki değişimlerden bahseden Yılmaz, cinsiyet bazında internet kullanım alışkanlıklarına da değindi. Dalaman ve çevresinde bulunan otel işletmelerinin internet kullanımı hakkında bilgi verirken, işletmelerin internet teknolojileriyle gerçekleştirdikleri tanıtım ve etkinliklerin yeterli olmadığını da sunumunda belirtti. Günümüzde internetin, tüm işletmelerde olduğu gibi otel işletmecileri içinde hayati bir öneme sahip olduğunu ve bunu da internet reklamları ile sağlayabilecekleri dile getirdi.

İşletmelerin, internet çağına uyum sağlayabilmeleri ve marka bilinirliliğini gerçekleştirebilmeleri için hangi reklamları tercih etmeleri gerektiği açıklayan Yılmaz, içerik ağı, sosyal medya ve rich media gibi reklam çalışmalarının marka bilinirliği yaratmada etkin olduğunu ve Google Ads reklamlarının ise doğrudan satışa yönelik işletmelere yarar sağlayabileceğini belirtti. Işıl Yılmaz sosyal medya konulu sunumunda ise otel işletmelerinin sosyal medya stratejilerini nasıl gerçekleştirebileceğinden bahsederek bu konuya örnek olabilecek vaka analizlerini paylaştı.

AdresGezgini Kurucu Ortağı Dr. Bora Mocan sunumunda Ads stratejilerinden, doğru reklam metni yazma konusundan ve reklam sıralamasından bahsetti. Turizm işletmelerinin Google Ads reklamlarından fayda sağlayabileceği püf noktaları paylaşan Mocan, sunumunun sonunda konukların sorularını yanıtladı.

AdresGezgini Genel Müdürü Mahir Sümer ise seminerin son oturumunda web tasarım ve arama motoru optimizasyonuna değinde. Sümer sunumunda, Google dostu web siteleri yaratmada dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Sunumlarının ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtlayan AdresGezgini ekibi, katılımcıların internet reklamcılığı ile ilgili meraklarını giderdi. Katılımın oldukça aktif olarak gerçekleştiği sunumlardan sonra ise Dalaman Airport’da ATM Dalaman Havaalanı ekibi tarafından hazırlanan keyifli bir kokteyl gerçekleşti.

Etkinlik boyunca Therme Maris Hotel’de ağırlanan AdresGezgini ekibi, hem etkinliğe katılımın fazla olmasından hem de rahat konaklamadan memnun kalarak Dalaman’dan ayrıldılar.

DİĞER HABERLER

logo
close-menu