Hürriyet

AdresGezgini firmasının, İOS ve Google Android tabanlı telefonlar için tasarladığı uygulama, tam not aldı.

İSTANBUL, Ankara gibi metropollerde kullanılan dijital ulaşım rehberi, İzmirli bir firmanın geliştirdiği uygulama sayesinde İzmirliler’in de kullanımına sunuldu. Akıllı telefon kullanıcılarının yıllardır beklediği uygulamayla İzmir’in tüm toplu taşıma bilgilerine artık anında ulaşmak mümkün.

2007 yılında İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde üç akademisyen tarafından kurulan AdresGezgini firmasının, İOS ve Google Android tabanlı telefonlar için tasarladığı “İzmir Ulaşım Rehberi” adlı uygulama, İzmirlilerden tam not aldı. Sadece İzmir’e özel olarak geliştirilen program sayesinde, kentteki tüm vapur, otobüs, İZBAN ve Metro seferlerinin tüm bilgileri anında görülebiliyor. Ayrıca GPS uydu teknolojisini kullanan uygulama, kullanıcıyı en yakın durağa yönlendirebiliyor. Sade tasarımlı arayüzü sayesinde oldukça basit olan sistem, güncellemeler sayesinde tutarlı bir kullanım imkanı sunuyor.

Durak sorma devri bitti

Yazılımın içindeki arama motoruna durak ya da hat adı girildiğinde en yakın durağa yönlendiren program sayesinde şehrin temposunda kaybolma riski en aza iniyor. Son çıkan iPad ve iPhone “Retina display” teknolojisini de destekleyen uygulamayı ücretsiz ve Pro olarak iTunes Store’dan indirmek mümkün. Aldıkları pozitif tepkilerden çok memnun olduklarını belirten AdresGezgini Genel Müdürü ve İOS yazılım uzmanı Mahir Sümer, “Bu uygulama sayesinde İzmirlilerin bir teknoloji açığını kapattığımızı düşünüyoruz. Artık durak sorma, otobüs sorma devri bitti. Ayrıca çok yakında yapılacak bir güncelleme ile, kullanıcılar, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan programı kullanabilecekler” dedi.

DİĞER HABERLER

logo
close-menu